• BLOG

    Интервю на Redlight a.k.a. Clipz за FACT Magazine

    | More
    04.10.2010

    Събота вечер (9 Октомври) ни гостува един DJ, който в последните години е неизменен в постоянството си да създава нова музика.

    Redlight a.k.a. Clipz е в България по покана на момчетата от MRVK и Mentha Session.

    Ето и какво мисли самия Redlight в едно интервю за FACT Мagazine.

     

    F: Продуцираш цяла вечност като Clipz - какво подбуди промяната към Redlight?

    R: Стигнах до момент, в който просто не намирах вдъхновение в това, което правя като Clipz. Исках промяна, нови предизвикателства и ново начало.

    F: Популярността на DUBSTEP-a ли помогна на решението да свалиш темпото на 140bpm. Не, че правиш точно DUBSTEP, но все пак..

    R: Хаха, да точно така - мислех си, нека да скоча от една сцена в нечия друга! Неее, шегувам се.. Правя по-бавни бийтове от две-три години с вокалисти за различни проекти и просто го намирам за по-интересно от музикална гледна точка. Не се затварям в един стил или темпо, а се възползвам пълноценно от свободата да се изразя творчески. Като Redlight искам да спомогна създаването и да съм част от нещо ново.

    F: Името Redlight има ли нещо общо с Амстердам?

    R: Хаха! Нее, Clipz се отнася за ситуацията, когато звука се изкриви в аудио миксера - нарича се клипване - и се появява червена светлина, така че Redlight е продължение на същата идея.

    F: Виждаме, че работиш с куп други хора - вокалисти, Toddla T, Ben Westbeech. Разкажи ни повече за нещата, които правиш напоследък.

    R: Да! Това е, което правя в момента - работя с вокалисти и се опитвам да уловя най-доброто от изпълнителя, с който имам щастието да работя. В момента работя по проект с Ben Westbeech, който е наистина голяма мисия и кара и двама ни да правим нови неща. Работя също с Roses Gabor върху нейният сингъл, имам песен в новия албум на Jammer, свършихме малко продуцентска работа и с Mz Bratt, токущо направих ремикс на Kelly Rowland и освен това бях в студиото с Ms Dynamite. С Toddla T ремиксираме новият сингъл на Wiley и имам парче в новия албум на Rusko. Зает съм!

    F: Кажи ни малко повече за микса, който направи за FACT.

    R: Микса включва доста мои неща и е главно звука, който ме вълнува, и който тласкам в момента на сцената. Това е!

    F: Какво става с шоуто по 1Xtra?

    R: Беше чудесен опит и дойде в точното време, за да ми помогне да прокарам името Redlight, но за жалост се налага да спра да правя предаването, за да се концентрирам повече върху продуцирането, тъй като това е моят приоретет в момента.

    F: Какво още трябва да знаем за Redlight?

    R: Пристрастен съм към сос от люти чушки!

    http://www.factmag.com/2010/05/07/fact-mix-147-redlight/2/

    • HO-HO-HOLY DAS OF SALE, кратко видео от събитието в HipHIp Atelier.

     11.01.2012

     През Декeмври Hip Hip Аtelier се превърна в импровизиран коледен пазар. По време на събитието Urbanears, Boxfresh, Ashbury, Stinky Socks и Reforma Sudio представиха специално селектирани от тях продукти, а Crooked Cinema ни зарадваха с прожекция на документалния филм на Gary Hustwit 'Urbanized'. Вижте какво и как се случи във видеот от Stinky Familyл

     Виж повече
    • Marshall Headphones On the Road Episode 1

     25.09.2011

     Един документален филм за мъжете и жените работещи зад завесата. Marshall Headphones и VICE Magazine обединяват сили в тазе поредица и да покажат на света какво точно значи думата "Roadie" - хората отговорни за всичко за да може един концерт да се случи!

     Виж повече
    • Exclusive mix for Urbanears by blaow

     10.07.2011

     Чуйте новия микс на blaow специално записан за Urbanears, който между другото може да получите и на диск в магазин RUSH. Tracklist на "виж повече".

      

      

     Виж повече
    • Urbanears в Стъклен Дом! YES!

     12.05.2011

     - Ей, с кви яки слушалки беше Александра в последния епизод на Стъклен дом...Колко искам и аз да имам такива , какви ли са ? От къде ли мога да си ги купя ?

     Volto Bolto answering machine : ...computing.......computing....... Urbaneras Plattan Ocean .........computing.....computing.... могат да бъдат намерени тук. 


     END OF LINE

     Виж повече
    • Zomby feat. Panda bear - 'Things Fall Apart'

     12.05.2011

     Zomby, доскоро подвизаващ се в лейбъла на kode 9 - Hyperdub, вече е към семейството на 4AD records. Скоро излиза и новият му албум озаглавен Dedication, който ще бъде достъпен около 11/12-ти юли 2011. Предвид този трак и старите албуми , това което предстои да чуем ще е много голямо....

     Виж повече
  • Смени тапета

  • ALL RIGHTS RESERVED

   ALL RIGHTS RESERVED ® VOLTO BOLTO 2010